KliK KliK!

Thursday, July 28, 2011

Komik 2#-Ambition is SUCK??????

Because of this!


Mase kecil2 anda pasti akan dididik agar mempunyai cita-cita dan impian... tp pelamin angan anda musnah kerana apa yg anda inginkan tidak menjadi..... itu adalah dugaan... aku sgt2 berharap... jika aku boleh menjadi kanak2 kembali... aku bukan mememikirkan cita-cita... tapi ialah Hobi.. kerana dari hobi itu akan menjadi pekerjaan anda sekarang...
Sebagai contoh, anda suka mengumpul setem... bila besar mungkin anda akan menjadi pengumpul tin yg Berjaya... mane tau... hahaha aku andaikan ajer...  tp ape2 pun cuba menghadapinya dengan tabah... mungkin itu adalah takdir anda....

Apa salah Meow ini?

Adakah dalam pic ni ade manusia?

Wednesday, July 27, 2011

Breivik adalah si hensem, si cerdik dan.....


Si Keji!
Baru2 ni kite digemparkan dengan pembunahan keji di Norway..... Aku mengikuti perkembangan beliau dan aku beri kesimpulan dia ade pakaj tersendiri.... baru2 ni dia puji korea sbb mengekalkan perkauman dan Negara Korea x ramai immigrant dtg.... The point is.... kenapa nk kene korban kan ramai org? Kenapa nk kan perkauman? Kenapa benci islam? Mungkin dia terlalu byk berfikiran negative.....

Born                13 February 1979 (age 32)London, England
Other names     Andrew Berwick, Sigurd (Jorsalfar)
Ethnicity           Norwegian
Citizenship        Norwegian
Education         Business administration
Occupation       Businessman, farmer, engineer
Known for        2011 Norway attacks
Religion             Church of Norway (former)

Si Hensem


Si Cerdik

Si Keji

How to make Cold to be COOL?


Terbaek punyer tajuk.... English mali.... hahaha lame aku dh x update blog coz bz....  sebulan juga aku x buka fb aku dan semua tanaman aku dlm game sudah dicuri org dan busuk dan x lupe juga kucing aku dh berlalat. Sebenarnya aku x nk cite pasal diri aku... tp aku nk cite pasal mcm mane nk change the cold to be COOL!!!
Adakah anda berasa diri anda terlalu bosan??? Kalau ye... dari segi ape??? Biar den bagi contoh:

COLD
TO BE

COOL

Sosial

Anda jadi seorang yg membosankan jika anda kurang mahir memulakan perbualan. Apabila anda bertemu seseorang yg x dikenali... ketika
Stesyen bas
Anda: Erm... nak balik mane yer?
Stranger: Balik Kuantan.....
Anda: Owh Kuantan.... saya nak balik Terengganu.... Hari ni nampak sibuk di sini...
(Sila lihat reaksi muka stranger tersebut... jika body language seperti x berminat nk berckp dengan anda... sila stop tetapi jika dia suka berbual dgn anda... sila rangka ayat anda dgn baik)

Pakaian

Kalau anda gemar memakai baju kurung, kadang2 tu tukar la pakai skirt labuh ala-ala exsekutip.... kalau lelaki... jgn la pakai skirt... kalau pegi ofis try change ur tie ikut mood anda... contoh nyer kalau sesekali kalau ceria tukar la tie tu kaler ceria sikit contohnyer orange ke... pink cerah ke.... jgn la kelabu asap n coklat gelap jer....
Tudung, jgn pakai ala-ala ariani jer... try jadi Yuna or sometime ala-ala farah brit-brit... baru org will get attention sikit... and if free hair pulak jgn dok belah tengah or tepi jer... sometime try pacak ke... botak chin ke.......
Kesimpulan:
Kadang2 diri kite mampu mengubah mood seseorang lebih ceria.... bukan sahaje anda nmpak cool, tapi u will be change the others person to be cool jugak terhadap anda... m i rite???

Thursday, July 21, 2011

Komik kartun PERTAMAKU!

Pengemis Jalanan




Moral of the story di sini ialah tegur la org tu dengan cara baik... x perlu ckp dgn kate kesat nnti memakan diri. Lagi satu... lihat diri tu dulu yerrrr....

Burung puyuh? Sedap ker?

Jawapannyerr.... sedap gilerrrr samada goreng, masak sambal dan masak lemak...
Mula-mula salai
Macam ni la salai nyer
Buat gulai lemak!!!
khasiat burung puyuh ialah melancarkan perjalanan darah dan membantu kesihatan kaum lelaki, menguatkan tulang belakang dan mengandung zat & protein yang tinggi 

Wednesday, July 20, 2011

Anda naik tren setiap hari? BACA INI!

Siapa naik tren setiap hari??? X payah ankat tangan coz aku nk korang baca apa yg JANGAN dilakukan dalam tren:
Bukan aku  nak ckp jangan beratur.... tp tolong lah beratur jika ingin menaiki tren.... kenapa beli tiket wayang pandai beratur tp naik tren x reti2 nk beratur? bkn nyer x dpt naik langsung klu tren dh tutup pintu.... lps 6 minit nnti dtg la lagi nnti.....

Jangan cakap kuat2 dlm tren... bukannye aku ni pengawas perpustakaan dan bukan x boleh ckp langsung.... tp x perlu bagi tau semua dlm tren yg anda terer ckp english... i can speak english too.... dan perlu cerita kuat2 yg pakwe kau baru bagi bunga... sbb aku nmpak bunga kat tangan kau tuh..... x kan pakcik tren yg bg...?

Anda si kuat? anda badang dan anda hensem? tp nape berat bontot nk bg org x terdaya duduk??? bukan bg sit kat perempuan pregnant saje... tp org kurang upaya pun... ade dh tampal kat atas cermin sit dh.... buat2 bangang jer....(emo aku nih) siap pura-pura tidur dlm iman... ceh!

Pergh!!!! yg ini... yg ini.... ini.... paling keji sekali.... kalau dh terpijak najis, silelah basuh kaki kat toilet dlu b4 masuk tren... kat setiap tren ade toilet.... x kesian e kat kami2 ni yg otak pagi2 fresh nih??? ceh! malas aku nk ckp dgn perkara sekeji nih!

Tuesday, July 19, 2011

Puting tits kat kaki?

Aku penah tgk cite James Bond yg dia ade 3 nipple.... tp kat sebelah nipple lg 1.... tp ini kat tapak kaki... pergh!!!!

Tahukah anda kaki ini milik seorang artis di London iaitu......
Lily Allen
Dan adakah beliau akan cuba menyusukan anak beliau menggunakan kaki??? kita tunggu je... hehehehe.....

Mengidam yang bukan-bukan!

Adakah andar pernah makan penggilap perabot?
Tapi Emma vaness 26,ni bile pregnant mengidam makan penggilap perabot. pergh!!! ekstrem gile dia nih....
Dia mula minat makan benda pelik ni sejak pregnant anak 1st tp cuba berubah dengan makan-makanan ringan tapi... mcm perokok nak insaf... dia mula balik bila pregnant kedua.... 1 hari 3 botol dia boleh habiskan... pergh!!!! boyfriend dia dah tegah tp.... x berjaya....
Cara-cara mkn benda alah ni dgn cara spray kat jari then jilat atau spray kat kain pengelap then hisap kain tersebut mcm hisap bantal busuk....

Sunday, July 17, 2011

Sape kate durian kampung x KAW!!!!!!

Huh!!! sedap ke durian kampung? Aku mmg byk kali terkena bli durian kampung kat tepi jalan.... tp sebenarnye klu anda x ditipu... hasil nyer sebenarnye sgt2 memuaskan.... seperti ini!




Kalau anda nk merasai nikmat durian yg kaw! di tepi jln.... sila lah mkn di situ juga yer.... sbb confirm2 dia nk anda bawa pulang... so... dia bg da best durian eva kpd anda... so itu tips spiderwoman yg agak gile durian ini wokey?????

Thursday, July 14, 2011

Balut aurat?

Sekarang mcm2 trend bertudung dah termasuk lah baju untuk wanita bertudung tp td aku terjumpa gambar ini:

Soooo renung-renungkan.

Rumus matematik Kuda Laut???

Kuda + Laut  = Kuda Laut / Hippopotamus - tamus (campus) = Hippocampus
There were, (Kuda Laut)
Scientific name was Hippocampus

Korang pernah pegang kuda laut x? isk2 rugi ler.... dh nk pupus dh... baik pi cari pegang dan lepas b4 dia dh tak wujud lagi. Apa yg spesel sgt2 pasal kuda laut nih???? sebab:
1. Dah nak pupus
2. Popular dlm dunia perubatan kampung
3. Dulu aku ade koleksi kuda laut (sbb kanak2 lg... so aku x cenderung untuk menyimpan sampai ke tua...)
4. Satu2 nya haiwan jantan boleh hamil... fuhhh!!!!



Rugi tul aku... harga dia boleh tahan. Tapi jgn korang petang kang pi tangkap... bela dulu.. bagi membiak2 dulu... lps tuh nk jual pun x pe...

Tidak semestinya anak mithali boleh jadi suami mithali...

Biar betul???? mmg betul anak mithali x semestinya boleh jadi suami mithali... sbb aku selalu dgr org tua2 cakap:
"Mak tgk... anak pak cik leman tu baik... jerrr jg mak bapa dia... mesti boleh jaga kau jugaaaaa!"
Tidak... cuba korang pikir kalau kau suka bela kucing.... kau suka bela hamster juga ker?

Mmg dia pandai jaga mak bapak dia... tp kadang2 yer kwn-kwn... kadang2 dia x pandai menjaga anda.... kite x boleh sama kan mak bapak dia dgn diri kite.... x semestinya semua... tp sebelum korang terjah jer... korang cuba kenal hati budi dulu....

Macam duda yg ada anak... kadang2 dia cari isteri sbb suruh jaga anak dia.... tp tak semua kawan2... so kite should be kenal2 dulu2. Mmg dalam agam kite x galakkan kite keluar dating semua... tp bw lah muhrim.... mcm akak aku ajak aku dating... hehhehehe.... Zaman sekarang x boleh di samakan dgn zaman dulu.... mcm murid2 sekarang x leh dipukul mcm murid2 zmn dulu oleh cikgu.... (dasyat perumpamaan aku nih)

Wednesday, July 13, 2011

Bersediakah anda untuk berpuasa?

Kawan-kawan... dh nk dekat bln Ramadhan.... dah sedia ke belum???? Apa persediaan yg korang kene buat???
1. Puasa dah abis ganti?
2. Semangat
3. Disiplin
4. Ketahanan minda dan fizikal
5. Duit

Heee... puasa ni byk cabaran dan dugaan nye... korang perasan x? yg bila bulan Ramadhan je cuaca panas... je... tambah2 lagi bazar Ramadhan yg byk. Pergh!!! dugaan beb! thats y aku list kan semangat dan ketahanan minda dan fizikal.
Untuk disiplin pulak.... anda harus juga mkn dgn teratur... jgn main taram jer.... sahur kurma, buka mkn murtabak, nasi beriyani, chiken chop, ikan masak lemak, ayam tandoori dan mcm2 lg... x meletup ke perut tu?
Cerita pasal bulan Ramadhan aku tau mesti popular dgn buffet.... simpan duit tu sikit.... jgn berbuffet smpai rm 99++.... tp x salah korang kaya.... cume kesian kat nafsu yg org x bape nak ade mcm aku nih... heheheehe...

Diet waktu puasa
Sahur minum air suam makan -makanan yg tahan lame mcm quaker oat, nestum atau roti
Buka makan kurma, nasi berlauk dan elakkan minum air sejuk.... krem perut nnti

Tuesday, July 12, 2011

Penunggang motorsikal tak BERSALAH!!!

Kenapa asal ranking kemalangan kenderaan jer... mesti motorsikal yang tinggi... kenapa??? kerana pemandu yang macam nih!
pemandu lori ini menyangkutkan barang di lorinya dan membawa lori dgn laju (ya! kamu lupa yg ada brg yg kamu sangkut di belakang) tapi kamu lupe yg ada penunggang motorsikal di belakang. Kalau kereta ok lagi kot... tp bayangkan barang tersebut tercicir dan terkena penunggang motorsikal.
Lori ini memberhentikan lorinya tanpa signal kerana perasan spiderman ade di belakang tgh merakam saat2 manis ini. mane nk nampak signal??? dh sesumpah tu tutup signal kau.
Sebelum ni aku ade dgr cite gak dr kwn aku yg abg dia meninggal sbb x perasan jalan raya berlubang waktu malam.... meninggal di tempat kejadian.
Aku bukan nk emo2 dlm entry ni juz nk ckp penunggang motorsikal xcident bukan merempit... tp salah persekitaran juga.
"huh ni meninggal sbb merempit la nih!" Jangan ade ayat ini lagi.

Monday, July 11, 2011

Design toilet sign pelik seluruh dunia!

"Dol! aku x tahan nk erk2! mane toilet aku nk masuk??? apsal gambar pelik??? aku kompius!!!"
heheheeheeh.... so cer jadikan blog aku rujukan.... cer tgk cer tgk!









1ST IMPRESSION AKU SALAH!

nape pasal impression jer nih??? sbb org kate kalau interbiu kan... org tgk penampilan dh tau... kau ni pesyen perangai mcm mane... hey!!!! don't judge the book by its cover ok....
pasal perhimpunan bersih tu mmg telah menarik tumpuan ramai:
1. sebab perhimpunan tersebut x membuang sampah merata-rata
2. ada semangat perjuangan
3. x berlaku kekecohan mcm kat libya n thailand

mmg cool.... kesimpulannya... x berlaku apa yg di gembar-gemburkan dan menakutkan.... tp cume ade pelancong2 asing takut coz.. mereka fikir akan jadi mcm negara luar ada pertumpahan darah.... ini dinamakan negara demokrasi yg cool!!! Aku pergi pagi isnin nih... rase x de berlaku pun ari sabtu... rasa mcm sedia kala....

RAKYAT MALAYSIA IS THE BEST!!!

Jangan mengharap terlalu tinggi terhadap sesebuah kedai makan/ restoran!

Buat pertama kalinya aku nyer enry mempunyai tajuk yang panjang.... penat aku memikirkan mcm mane nk pendekkan.
Nak di pendekkan cerita, aku nk bagi korang sedikit nasihat mengenai kedai makan @ restoran. Selalunya, kawan2 dan org sekeliling kita klu mkn... mesti bg komen yg baik atau buruk.... ataupun cukuplah anda tgk restoran tersebut sgt menarik dan membuatkan anda membuat 1st impression yg baik tapi...... sebaliknya.
Contohnya aku. Aritu aku mkn kat pahang sbb aku teman bapa mertua cuci darah... then aku lapo gile... then aku bli lah kat restoran dpn coz... nampak menarik... tp aku perasan yg doktor n nurse kat situ x bli kat situ.... tp mb dh boring kot....
dan hasilnya.....
Nasi goreng ayam
Kerak nasi
Macam hampeh!!!! dah ler harga nye RM 5.50...  Aku boleh terima kalau nasi goreng beliau x sedap... tp i can't accept thats keraks....... separuh polistrene adalah keraks-keraks.... hanye tuhan jer tahu perut ku ini.... bawang besar mmg nmpak besar n bawang putih seketul-seketul.... oh!!!! nasib baik pad hari malang tersebut aku dgr ade restoran baru buka... hehehehe... i'll be try....! nnnnn no 1st impression lagi....
Restoran tersebut

Friday, July 8, 2011

Donkey Kacuk Zebra?

Baru-baru ni aku terbaca satu berita luar negar di internet... pergh!!! ia mengingatkan aku cerita shrek di mana donkey kacuk dengan dragon....

Di zoo negara china baru-baru nih telah memutantkan haiwannya dengan mengacukkan zibra dan donkey... dan lahirlah Zonkey... (bkn Zombi) mmg agak cute sbb tubuh badannya dh jadi unik dimana kaki kuda belang dan badan coklat ala-ala donkey gitu.... mmg cute mcm cite shrek... isk...
adakah x lama lagi muncul pulak shrek???? kita nntikan... aku kepilkan beberapa gambar untuk mencuci mata.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...